Just nu har vi inga pågående driftstörningar
Just nu har vi inga pågående driftstörningar

Artikeln publicerades 24 augusti 2023

Ukrainas flagga

Vännäs uppmärksammar Ukrainas självständighetsdag 24 augusti

Under våren togs steg mot partnerskap mellan Vännäs kommun och Slobozhanske i Charkivregionen i östra Ukraina. Idag den 24 augusti firas Ukrainas självständighetsdag till minne av Ukrainas självständighetsförklaring 1991.

I Vännäs uppmärksammar vi det genom att hissa den Ukrainska flaggan utanför medborgarhuset. Vi har även sänt nedanstående hälsning till kommunledningen i Slobozhanske.

Till våra vänner i Slobozhanske

Vi vill framföra lyckönskningar på Ukrainas självständighetsdag den 24 augusti.

I Vännäs hissar vi varje fredag den ukrainska flaggan utanför vårt kommunhus till stöd för Ukraina under det pågående kriget. Er kamp för frihet är även vår kamp för ett fritt och demokratiskt Europa.

Vi är tacksamma över att våra kommuner, Vännäs och Slobozhanske, har fått kontakt med varandra och vi ser fram mot att fortsätta utveckla partnerskapet och när det blir möjligt att välkomna er till Vännäs.