Artikeln publicerades 28 augusti 2023

buss

Asfaltering av Umevägen och kungaparets besök i Umeå kan påverka busstrafiken från torsdag 31 augusti

Under torsdag 31 augusti påbörjar trafikverket asfalteringen av Umevägen genom Vännäsby, om vädret tillåter. Dessutom besöker kungaparet Umeå med anledning av jubileumsfirandet av Kungens 50 år på tronen. Allt detta kan komma att påverka busstrafiken till och från Umeå, samt lokalt i Umeå. 

Asfaltering av Umevägen

Under asfalteringen så kommer busstrafiken ändå att gå via Umevägen genom Vännäsby. Du som reser med kollektivtrafiken kan använda hållplatserna längs Umevägen som vanligt men bör räkna med vissa förseningar i trafiken.

Arbetet kommer att pågå även under några dagar under kommande vecka.
Bilister kan också räkna med att det tar längre tid att köra genom Vännäsby längs Umevägen, då lots och rödljus kommer att begränsa trafiken i olika riktningar.

Avstängningar under kungaparets besök

Under kungaparets besök kommer stora delar av centrala Umeå att vara avstängda för trafik under förmiddagen 31 augusti, fram till lunch. Var ute i god tid och håll dig uppdaterad via reseplaneraren för både regiontrafik och Ultra för att se hur din buss påverkas den dagen.

Mer information

Mer information om de olika avstängningarna och busstrafiken hitttar du på tabussen.nu/kungen50ar Länk till annan webbplats.

Jubileumsprogrammet

För dig som är intresserad av att delta under jubileet finns programmet att läsa på Länsstyrelsens webbplats.

Läs programmet här Länk till annan webbplats.