Artikeln publicerades 16 oktober 2023

Vännäs vardagshjältar 2023

Från vänster: Lars Lustig (länsråd), Lina Sundkvist, Emma Lind och Helen Hellmark Knutsson (landshövding)

Vännäs vardagshjältar 2023-
Emma Lind och Lina Sundkvist

Under lördag eftermiddag uppmärksammade landshövding Helene Hellmark Knutsson unga vardagshjältar från hela länet. Vännäs kommun hade nominerat Emma Lind och Lina Sundkvist, aktiva i Vännäs Motorklubb.

Runt om i Västerbotten finns vardagshjältar, eldsjälar, och volontärer. Deras frivilliga insatser bär upp civilsamhället och gör skillnad för ett stort antal medmänniskor. Denna gång uppmärksammades i första hand unga personer som har ett stort engagemang, stöttar andra och gör värdefulla insatser.

Vännäs vardagshjältar 2023 är Emma Lind och Lina Sundkvist som båda är aktiva i Vännäs Motorklubb.

Vinsten motiverades på följande sätt:

"Att det är full fart som råder i Vännäs vet ju alla! Likaså att hjärtat hos människorna i Vännäs bultar lite extra för motorsport. Föreningen Vännäs Motorklubb är känd långt utanför kommungränsen bland annat som en bra och kompetent arrangör med duktiga egna förare.

Emma och Lina är två av föreningens medlemmar som verkligen har en stark motor och är goda ambassadörer för föreningen, motorsporten och Vännäs. De är själva duktiga förare men framförallt vill vi hylla deras vilja, driv och ledarskapsförmåga. Emma och Lina anordnar bland annat juniorläger i folkrace, är aktiva inom ungdomssektionen och engagerade i funktionärsarbete.

Under 2022 utsågs de till årets bilsportsledare inom Övre Norra Bilsportsförbundet. Lina är även aktiv inom distriktet och delaktig i motorgården, en kostnadsfri träffpunkt för kommunens ungdomar som är 15-18 år och har A-traktor eller moped.”

Vill du se vilka som vunnit i andra kommuner? Mer information finns på Länsstyrelsen Västerbottens webbsida (lansstyrelsen.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..