Just nu har vi inga pågående driftstörningar
Just nu har vi inga pågående driftstörningar

Artikeln publicerades 25 oktober 2023

Suddig bild på en vit minibuss.

Boka din resa med riksfärdtjänst under jul- och nyårshelgen 2023

Tiden går och nu är det snart jul igen. För några innebär det resor till nära och kära. Planera din resa i god tid.

Vem kan ansöka om riksfärdtjänst?

Riksfärdtjänsten är till för personer som av olika skäl inte kan förflytta sig på egen hand eller använda kollektiva färdmedel. Syftet är att alla ska ha möjlighet att färdas kollektivt, oavsett funktionsnedsättning eller inte.

Du som har en stor varaktig funktionsnedsättning, samt måste resa på ett särskilt kostsamt sätt, kan ansöka om tillstånd.

Läs mer på: vannas.se/riksfardtjänst

Sista ansökningsdag

Senast den 11 november behöver du som vill ansöka om riksfärdtjänstresa kring jul och nyår ha ansökt om det hos kommunens färdtjänsthandläggare. Datumet gäller för att säkerställa att beslut hinner fattas och att platser finns tillgängliga för just din resa.

Du kan boka din resa digitalt genom vår e-tjänst eller genom att kontakta vår färdtjänsthandläggare Lisa Magnusson. Telefonnummer till handläggare och länk till e-tjänsten hittar du längst ner på sidan.

Sista beställningsdag för riksfärdtjänst under julhelgen

Vår entreprenör Riksfärdtjänsten Sverige AB låter meddela att tåg, flyg och buss snabbt blir fullbokade och att taxifordon finns i ett begränsat antal. Om det finns möjlighet är det bra att boka på mindre attraktiva dagar.

Beställ beviljad resa i buss/tåg/flyg så snart du har fått ditt beslutsmeddelande.

Fredag 8 december är sista dagen för beställning av beviljad riksfärdtjänstresa i personbil samt i fordon med rullstolsplats. Resa beställs hos Riksfärdtjänsten Sverige AB på telefonnummer 016-15 05 50.

Resa med kommunal färdtjänst under julhelgen

Är du beviljad kommunal färdtjänst behöver du också tänka på att boka din resa kring jultid med god framförhållning.

Senast den 17 november behöver du ha bokat din resa för att vara garanterad resa. Det gäller särskilt för julhelgens resor, i synnerhet resor på julafton. Färdtjänstresa bokar du hos Taxi Björkstaden på telefonnummer: 090-360 00

Kontakt

Du som har frågor kring bokning av färdtjänst kan kontakta vår färdtjänsthandläggare Lisa Magnusson.

Telefonnummer: 0935-145 77

Telefontid: Måndag-torsdag, mellan 8.45-9.30