Just nu har vi inga pågående driftstörningar
Just nu har vi inga pågående driftstörningar

Artikeln publicerades 8 december 2023

Olika hantverk i trä, julkulor och ljus

Det finns goda skäl att handla årets julklappar lokalt

I Vännäs är vi stolta över det lokala utbud vi har inom handel och service, det gör att Vännäs blir en attraktiv plats att bo på såväl som att besöka. Nu när det närmar sig jul är det ett bra tillfälle att upptäcka Vännäs utbud av butiker, restauranger, frisörer, matproducenter, hälsoföretag och upplevelser och göra dina julklappsinköp lokalt.

Det finns goda skäl att handa lokalt. Fundera på det. All den kunskap som varje person i en butik, frisersalong, restaurang eller på ett hotell erbjuder. Den där personliga servicen många verkar ha glömt nu när näthandeln lovsjungs. Tänk igenom det. Att skatteintäkterna ökar i takt med den lokala handeln. Att antalet arbetstillfällen i centrumkärnan blir fler om du väljer det lokala. Vilket skapar ännu mer skatteintäkter.

Du kanske säger, vad har jag för nytta av det? Du kan säkert förstå det. Att det är de pengarna som betalar dina barns skolgång, omsorgen, sjukvården och att det planteras blommor i en park nära dig. Att de långa och onödiga transporterna minskar. Ta in det. Alla event som fyller platsen Vännäs. Att du kan känna trygghet för att det är människor i rörelse. Eller bara att det är mysigt.

Känslan av att klämma och känna på en produkt. Och få med den hem med en gång. I rätt storlek. Och dofterna från bagerierna. Alla möten med människor du inte alls hade tänkt att möta, ni sprang bara på varandra. Beslutet är ditt. Men ingen puls utan din.

Den lokala föreningen Vännäshandlarna som ägs och drivs av Vännäs kommun, lokala fastighetsägare och det lokala näringslivet, jobbar löpande med att utveckla platsen Vännäs, skapa liv i centrum och stärka näringslivet. På Vännäshandlarnas hemsida kan du ta del av det lokala utbudet och köpe det lokala presentkortet, Vännäskortet. Lokala presentkort göra att pengarna stannar i kommunen och stärker det lokala näringslivet

Besök Vännäshandlarnas hemsida för att köpa Vännäskortet eller för att ta del av det lokala utbudet. Länk hittar du längst ner på sidan.

Vännäshandlarnas logotyp samt logotypen för kampanjen: ingen puls utan din