Just nu har vi inga pågående driftstörningar
Just nu har vi inga pågående driftstörningar

Artikeln publicerades 22 februari 2024

Ukrainska flaggor mot mörk bakgrund

Vännäs visar stöd för Ukraina lördagen den 24/2

På lördag den 24 februari är det två år sedan Ryssland invaderade Ukraina. Vännäs kommun vill uttrycka sitt stöd för det ukrainska folket genom att hissa flaggan utanför Medborgarhuset i Vännäs.

Det oerhörda lidande som kriget fortsätter att föra med sig är svårt att förstå och mäta. Genom att hissa flaggan vill vi i Vännäs visa vår solidaritet med Ukraina och dess invånare. Vi står enade bredvid det ukrainska folket i deras kamp för rätten att leva i självständighet. Ukrainas kamp för rätten att leva i självständighet gäller hela Europas kamp för demokrati och frihet. 

Under 2023 inledde Vännäs kommun ett partnerskap med Slobozhanske, en kommun belägen cirka 6 mil från frontlinjen i östra Ukraina. Under hösten 2023 besökte representanter från kommunen oss i Vännäs och vi hade ett givande utbyte som vi kommer fortsätta att utveckla. Sedan senhösten så visar rapporterna från kommunen på en allt svårare situation. Vi lider med våra vänner i Slobozhanske.

Vännäs kommun fortsätter att ta emot ukrainska flyktingar och vi vill också tacka våra medborgare, föreningslivet och näringslivet för det goda samarbetet för att ge våra nyanlända invånare ett bra mottagande.