Artikeln publicerades 16 maj 2024

Familjen Avesand

Nytt varumärke för platsen Vännäs

Under 2023 och 2024 har en projektgrupp i Vännäs kommun arbetat med att skapa dialog och samarbeta för att ta fram ett platsvarumärke. Från och med idag, den 16 maj, är det nya varumärket och det grafiska uttrycket lanserat med en lanseringsfrukost och en kampanj.

– Äntligen är det dags att få visa upp det vi arbetat med sedan 2023. Över 1000 personer har på något vis varit engagerade i projektet och det ska bli så roligt att få visa för dem vad de har varit med och skapat, säger Emelie Höglander, Näringslivs- och platsutvecklare på Vännäs kommun.

Under våren 2023 plockade projektet in synpunkter om Vännäs från hela Sverige samt arrangerade workshops för allmänhet, föreningar, näringslivet och politiker. Personer i olika åldrar visade sitt intresse för att delta på olika sätt. I projektgruppen har det funnits representanter från flera olika kommunala verksamheter men även från näringslivet i Vännäs.

– Vi har längtat efter att kunna marknadsföra Vännäs på ett nytt sätt! Platsens själ och uttryck äger ju ingen och just därför har vi inte själva kunnat bestämma hur det ska se ut och vad vi ska berätta om Vännäs. Platsvarumärkesarbetet ger oss en helt ny förankring hos alla dem som har varit med och bidragit, säger Sofia Carlström, kommunikatör på Vännäs kommun.

Kommande arbete med webbplats

Under 2024 kommer arbetet att fortsätta med att uppdatera den nuvarande webbplatsen visitvannas.se för att matcha varumärket och berätta om Vännäs som plats. Webben kommer att på ett lättsamt sätt berätta om hur det är att bo och leva, studera, arbeta och verka, med mera, på vår plats.

På webbplatsen kommer det även att finnas en så kallad verktygslåda, med bilder och material att ladda hem för den som vill använda varumärkets olika grafiska delar.

Läs mer och följ våra sociala medier

Just nu kan du läsa en del av informationen på visitvannas.se/platsenvannas Länk till annan webbplats.. Du kan också följa med i vår marknadsföring på:

Vännäs platsvarumärkeslogotyp med devisen "Det bästa med Västerbotten"