Just nu har vi inga pågående driftstörningar
Just nu har vi inga pågående driftstörningar

Artikeln publicerades 17 maj 2024

Pristagarna på Vännäsgalan

Pressmeddelande: Årets pristagare hyllades på Vännäsgalan 17 maj

Fredagen 17 maj arrangerade Företagarna Vännäs och Vännäs kommun Vännäsgalan. Under kvällen tog årets pristagare emot hyllningar för de insatser som de gjort för Vännäs näringsliv genom sitt företagande.

Gästerna fick under kvällen även avnjuta en trerätters middag och underhållning på Hotel Vännäs.

– Genom Vännäsgalan får vi chansen att visa upp vårt breda näringsliv i kommunen och få känna oss stolta över de många företagare som finns här. Vi önskar ett stort grattis från Vännäs kommun till alla pristagarna, säger Jenny Stensson, näringslivsutvecklare på Vännäs kommun.

Andreas Sundgren, Brännlands Iscider AB

Årets företagare

Priset för Årets företagare delas ut av Företagarna i Vännäs. Årets pristagare är Andreas Sundgren, Brännlands Iscider AB.

Motivering: Andreas Sundgren startade 2011 företaget Brännlands Iscider med en vision om att skapa en iscider av högsta klass i Vännäsby med svenska äpplen som råvara. Företaget har gått från en testproduktion på 500 flaskor 2011 till 100 000 flaskor under 2023. Brännlands Iscider har vunnit stor uppmärksamhet för sina kvalitetsprodukter. Det ledde till att Brännlands Iscider år 2022 fick leverera det första svenskproducerade vinet till Nobelbanketten.

Andreas Sundgren har med unik drivkraft tagit en idé och vision till en produkt som vunnit stor uppskattning i Sverige och internationellt. Vi är stolta i Vännäs över att ha en sådan visionär som är en förebild för alla som har en dröm som de vill förverkliga.

Ulrika Eriksson

Vännäs kommuns näringslivspris

Vännäs kommuns näringslivspris gick till Ulrika Eriksson som driver företaget Qlip4You.

Motivering: Vinnaren av Årets Näringslivspris går till en inspirerande, företagsam och positiv entreprenör som har haft en betydande inverkan på näringslivet i Vännäs med omnejd. Med sitt driv, kompetens och fallenhet för ledarskap har Ulrika blivit en framstående aktör inom sin bransch. Från att starta upp företaget i en källare har hon tillsammans med sitt team nu framgångsrikt etablerat verksamheter i tre olika kommuner.

Genom sitt engagemang för hållbarhet och samhällsansvar har hon visat att företagsframgång och samhällsnytta går hand i hand. Vi undrar förstås, vart blir nästa etablering?

Nova Segerljung Svanefjord

Årets Vännäsambassadör

Priset delas ut av Handelsbanken och Swedbank. Årets pristagare är Nova Segerljung Svanefjord.

Motivering: Att finna och bibehålla drivkraften och ständigt utvecklas i en oerhörd tuff tävlingsmiljö är dom egenskaper som speglar årets pristagare. Som en klart lysande stjärna visar hon vägen för många idrottande barn- och ungdomar här i Vännäs, i Sverige och internationellt.

Vut

Årets Pop & Rock pris

Årets pris delas ut av radiostationerna Pop & Rock och Rockstar. Årets vinnare är Idrottsalliansen och VUT (Vännäs utvecklingsteam).

Motivering: Priset tillfaller ett företag/organisation i kommunen som genom sin offensiva marknadskommunikation stärkt sitt eget varumärke och samtidigt bidragit till att sätta Vännäs på kartan i positiv bemärkelse.

Viktoria och Tobias Svanbro 

Västerbottningens pris

Priset delas ut av tidningen Västerbottningen. Årets vinnare är Viktoria och Tobias Svanbro med sitt företag Ordning och Reda.

Motivering: Hösten 2020 hamnade makarna samtidigt mellan två jobb, funderade på vad de skulle hitta på och göra. Då paret tidigare drivit uthyrningsverksamhet i egen regi hade de fått smak på det här med eget företagande. Där och då föddes deras nya företagsidé som började med att erbjuda städtjänster, fortfarande den största inkomstkällan, men numera åtar sig företaget även uppdrag vad gäller bygg och renovering, fastighetsservice, trädgårdstjänster men även exempelvis barnpassning och snöskottning. Företaget har under startåren utvecklats i mycket rask takt för att årligen öka såväl omsättning som antalet anställda vilket nu närmar sig ett 15-tal. Detta med utgångspunkt från Vännäsby men med uppdrag i grannkommunerna och då även i residensstaden.

Rebecca Tykosson och Sandra Karlsson

Gesällbrev och Mästarbrev

Gesällbrev och Mästarebrev delades även ut till medarbetare på Qlip4You. Sandra Karlsson mottog gesällbrev och Rebecca Tykosson mottog Mästarbrev.

Kontakt

Vännäs kommun
Jenny Stensson, näringslivsutvecklare
Tel: 0935-141 07 / 070-677 05 77
Skicka e-post till Jenny

Företagarna Vännäs
Bert-Ove Johansson, ordförande Företagarna Vännäs
Tel: 0935-109 30
Skicka e-post till Bert-Ove