Just nu har vi inga pågående driftstörningar
Just nu har vi inga pågående driftstörningar

Dagverksamhet på ÄldreCenter

Välkommen till oss på dagverksamheten. På torsdagar mellan kl. 10.00-14.00 är det dagverksamhet med lunch på Vännäsby Äldrecenter. Kom till oss och träffa nya vänner!

Om du inte kan komma måste du meddela oss så att vi kan avboka maten. För mat som inte avbokats blir du debiterad. Färdtjänst måste också avbokas av dig eller av hemtjänsten.

Vem kan besöka oss?

Du som bor hemma och har fått ett beslut från kommunens biståndshandläggare är välkommen till dagverksamheten i Vännäsby.

Färdtjänst

Hos färdtjänsthandläggare kan du ansöka om färdtjänst för att ta dig till Dagverksamheten. Du beställer sedan din färdtjänstresa hos Björkstadens taxi på telefonnummer: 090-360 00.

Våra aktiviteter

Vårt program är varierat. Vi gör det våra besökare önskar att göra och har förmåga att klara av.

Här är några exempel på vad vi gör på våra trevliga onsdagsträffar. Vi får ibland även besök av besökshundar.

Musik, måla, pyssla och baka

Vi lyssnar på musik som vi känner igen och tycker om samt sjunger tillsammans. Vi målar ibland på porslin och pysslar. Vi äter och fikar någonting gott.

Ägg

Målade påskägg, foto: Carola Högberg

Spela bingo och bollspel

Vi spelar spel tillsammans, till exempel bingo med många vinster. Bollspel av olika slag är populära. Ibland spelar vi bowling med skum-käglor.

Rörelseträning

Att röra på sig efter egen förmåga är både roligt och värdefullt för hälsan. Vi brukar ha sittgymnastik tillsammans. Det är ett varierat program med roliga övningar som alla kan vara med på.

Vi tränar minnet och samtalar

Vi har många aktiviteter där vi kan träna minnet tillsammans. Framförallt har vi trevligt och pratar om gamla tider men även om aktuella händelser. Det blir många intressanta diskussioner och ett gott skratt när vi träffas.

Här finns dagverksamheten

Dagverksamheten finns i Vännäsby Äldrecenter. Ingång via huvudentrén. Gå rakt fram genom den glasade korridoren. Ta sedan korridoren till vänster. Vi finns i rummet bredvid samlingssalen.

Adress

Vännäsby Äldrecenter
Nygatan 3 A

Våra tider

Torsdagar kl. 9.30-13.30
Lunch kl. 11.30-12.30

Kontakta oss

Telefon: 072-524 64 37
Carola och Katarina

Entré
Fontänen
Sittgrupp