Mat från Rieckmüllergården

Vännäs kommun erbjuder, efter biståndsbeslut, distribution av kyld mat till personer i ordinärt boende. Biståndshandläggaren tar även beslut om avslut och förändring av leveransfrekvens.

Tillfällig stängning av Rieckmüllergårdens matsal från och med 18 mars 2020 på grund av coronaviruset

För att minska risken för smittspridning och skydda de äldre, stänger Rieckmüllergårdens matsal från och med 18 mars. Under stängningsperioden finns det möjlighet för dig att få din matlåda hemkörd.

Vill du beställa hemkörning av matlåda?

Kontakta köket på Vängården via telefon: 0935-142 96

Vid frågor kontakta:
Emma Karlsson
Kostchef
Tel: 0935-145 98, 070-674 26 17


Om mattjänsten

Utifrån biståndshandläggarens beslut levereras en till två matlådor per dag måndag till fredag. Har du beviljats mat för helgen levereras det på fredag.

Måltiden tillagas på Vängårdens kök i Vännäsby. Det är en portionsförpackad måltid som är näringsberäknad.

Matlådan är märkt med maträttens namn, förpackningsdag samt kontaktuppgifter till köket. Portionen innehåller en måltid och det som står med på matsedeln ingår i portionen, t ex rödbetor till Janssons frestelse eller lingonsylt till palten.

Maten levereras personligen av kökets chaufför eller en person från hemtjänsten.

Boka din portion

Önskar du äta på Rieck-Müllergården bokar du din portion hos köket i Vännäsby, 0935-142 96, Rieck-Müllergårdens kök, 0935-142 86, eller skicka e-post till Vängårdens kök.

Vill du avboka din låda?

Du ansvarar själv för att göra en avbokning till Vängårdens kök om du t.ex. ska resa bort eller av andra skäl behöver avboka din matleverans. Avbokningen måste göras tre arbetsdagar före leveransdag för att inte debitering ska utgå. Du kan avboka din låda genom att ringa eller maila till köket.

Vid sjukhusvistelse gäller din avbokning från första dagen du kontaktar köket. När du kommit hem igen bokar du på din matleverans hos köket och maten börjar då levereras igen nästkommande vardag.

Kontaktuppgifter

Har du frågor kring din matleverans, vill av/påboka din låda eller har andra funderingar? Kontakta Vängårdens kök.

Köket Vängården: 070- 235 50 29
Mailadress: vangarden.koket@vannas.se
Hemtjänsten: 0935-143 39

Matsedlar

Matsedeln rullar löpande på åtta veckor. Ändringar i matsedeln görs utifrån storhelger och årstider.

Ladda hem Sommarmatsedeln som PDF-fil (vecka 25-32)PDF

Matsedel v 23, 7-13 juni

Matsedel

Dag

Rätter

Måndag

Lunch
Flygande Jakob med ris och grillgrönsaker


Middag
Raggmunk med stekt fläsk, lingonsylt och minimorötter

Tisdag

Lunch
Spaghetti och köttfärssås med julienneblandning


Middag
Kycklingfrestelse med majs/ananassallad

Onsdag

Lunch
Pannbiff, sås och potatis

Middag
Crepes med champinjonstuvning och slottsgrönsak

Torsdag

Lunch
Fisk Bordelaise med potatis, pepparrotssås och gröna ärtor

Middag
Dillkött med potatis och euromix

Fredag

Lunch
Korv Stroganoff med ris och amerikansk grönsaksblandning

Middag
Potatisbullar med fläsk, lingonsylt och minimorötter

Lördag

Lunch
Kålpudding, gräddsås, potatis och sautémix orientalisk


Middag
Fiskbullar i dillsås, potatis och kokta ärtor/morötter

Söndag

Lunch
Rostbiff och potatisgratäng med salladsgrönsaker

Efterrätt: Citronfromage med havrekexsmulor

Middag
Ost/skink och broccolipaj med örtcremé och klostergrönsaker 

Matsedel v 24, 14-20 juni

Matsedel

Dag

Rätter

Måndag

Lunch
Kasslergryta, potatis och tricoloremix med vaxböna


Middag
Spenatsoppa med ägg, ostsmörgås och apelsin

Tisdag

Lunch
Hönssås med pasta och rotfruktswok


Middag
Köttkorv, senapssås, potatis och tärnad morot

Onsdag

Lunch
Krämig laxlåda och gröna ärtor

Middag
Isterband med stuvad potatis och sommarblandning

Torsdag

Lunch
Skavgryta med ris och broccoli/gul morot

Middag
Pannkaka med sylt och ugnsrotfrukter

Fredag

Lunch
Nötfärsbiff, kokt potatis, gräddsås och slottsgrönsaker

Middag
Blodpudding med stekt bacon, lingonsylt och apelsin/vitkålssallad

Lördag

Lunch
Köttsoppa med klimp, ostsmörgås och frukt


Middag
Fiskgryta med aioli

Söndag

Lunch
Kyckling i currysås, ris och rotfruktswok

Efterrätt: Falsk potatisbakelse 

Middag
Broccoligratäng med skivat kött, potatis och salladsgrönsaker 

Sommarmatsedel v 25, 21-27 juni

Matsedel

Dag

Lunch

Middag

Måndag

Kyckling i currysås, ris och rotfruktswok

Broccoligratäng med skivat kött, potatis och salladsgrönsaker

Tisdag

Potatisbullar med stekt fläsk och kokta morötter

Kycklinggryta med potatis och broccoli

Onsdag

Fiskgratäng med dill/citrussås, potatis och gröna ärtor

Gräddstuvad pytt i panna och sautémix orientalisk

Torsdag

Makaronipudding med skirat smör och bukettgrönsak

Middag Fläskkorv med kokt potatis, senapssås och slottsgrönsaker

Fredag

Midsommarbuffé
matjessill, gräslöksås, ägg, skinka, mimosa, gravad lax, potatis

Efterrätt: Jordgubbstårta

Wallenbergare, pepparsås och potatis, broccoli/gul morot

Lördag

Skaldjurspaj, örtdressing, grönsallad

 

Efterrätt: Chokladpannacotta med skivade jordgubbar

Fläskfilé med vitlök och örter, potatissallad, kryddsmör
och wokgrönsaker

Söndag

Regnbågsfilé, potatis, romsås och gröna ärtor

 

Efterrätt: Rabarberkräm

Oxjärpe provencale med potatis, gräddsås och slottsgrönsak

Sommarmatsedel v 26, 28 juni-4 juli

Matsedel

Dag

Lunch

Middag

Måndag

Pasta med ost och skinksås samt euromix

Pannkaka, sylt och grädde med tärnad morot

Tisdag

Trädgårdsmästargryta, potatis och haricotes vertes

Broccoli och bacongratäng med potatis och kokt majs

Onsdag

Champinjoncrepes med klostergrönsaker

Kycklingkorv med potatismos, wokgrönsaker

Torsdag

Texmex biff, stekt potatis, pepparsås och morotsmix

Potatis, fläsk, löksås och broccolibuketter

Fredag

Ugnspannkaka med tärnad morot

Laxfärsmedaljong, spenatstuvning, potatis och
sommarblandning

Lördag

Prinskorv med stuvade makaroner och bukettgrönsak

Köttbullar gräddsås, potatis och blomkål

Söndag

Fläskköttgryta, potatis och wokgrönsaker

 

Efterrätt: Fruktpaj med vaniljsås

Kalvsylta, potatis, rödbetssallad och brysselkål

Sommarmatsedel v 27, 5-11 juli

Matsedel

Dag

Lunch

Middag

Måndag

Fiskpudding med skirat smör och grön ärtpuré

Kåldolmar, skysås, potatis och grönsaksmix

Tisdag

Matjessill, ägg, filsås, potatis och klyftad tomat

Leverbiff, gräddsås, potatis och slottsgrönsaker

Onsdag

Krämig ost och broccolisoppa, mjukt bröd, korv

Skavgryta med fullkornsris och grönsaksblandning

Torsdag

Fiskgratäng, potatis och gröna ärtor

 Grillkorv med potatismos, gurkmajonäs och haricotes vertes

Fredag

Raggmunk och stekt fläsk med minimorötter

Pasta med hönssås och orientalisk sautemix

Lördag

Biffstroganoff med potatis samt broccoli/gul morot

Rullströmming, potatis och ärt-majs-paprikablandning

Söndag

Viltkyckling, potatis och rotfruktswok

Efterrätt: Morotskaka

Kotlettrad, gräddsås, potatis & blomkål

Sommarmatsedel v 28, 12-18 juli

Matsedel

Dag

Lunch

Middag

Måndag

Biff Lindström, pepparsås, potatis och kokta ärtor/majs

Rökt lax med stuvad potatis och ärtor

Tisdag

Omelett med skinkstuvning, potatis, bukettgrönsak

Gratinerad korv, potatis och grönsaksblandning

Onsdag

Högsbosoppa, äggsmörgås och banan

Köttfärspaj med tomatcrème och bukettgrönsaker

Torsdag

Kokt skivad skinka, mimosasallad, potatis och grönsaksblandning

Panerad fisk med potatismos, dressing samt ärtor

Fredag

Potatisbullar med fläsk och tärnad morotsmix

Laxbullar i hummersås, potatis och sommarblandning

Lördag

Kasslersallad med pasta, rhodeisland dressing, ostsmörgås och frukt

Thaigryta med kyckling, jasminris, solskensblandning

Söndag

Gravlaxgratäng, skirat smör, och gröna ärtor

Efterrätt: Fruktsallad med vispgrädde

Wallenbergare med gräddsås, potatis och amerikansk grönsaksblandning

Sommarmatsedel v 29, 19-25 juli

Matsedel

Dag

Lunch

Middag

Måndag

Plommonstek med rotfruktsgratäng och brysselkål

Gräddig korvgryta med ris och klostergrönsaker

Tisdag

Chili con carne med ris och rotfruktswok

Frikadeller med potatis, ägg/persiljesås och morotsmix

Onsdag

Fiskgratäng med pepparrot/gräslökssås, potatis och gröna ärtor

Varmkorv med potatismos/bröd gurkmajonäs och bukettgrönsaker

Torsdag

Pannkaka med grädde och rårivna morötter

Potatis och nötfärslåda med grönsaksblandning

Fredag

Sill, ägg, potatis och filsås med klyftad tomat

Gratinerad blomkål med skinka, potatis och euromix

Lördag

Prinskorv, potatis, rödbetssallad och broccolibuketter

Kycklingbiff med currysås, potatis och slottsgrönsaker

Söndag

Regnbågsfilé med potatis, kall sås och ärtor/morot

Efterrätt: Chokladmousse 

Broccolisoppa med skinkfräs och banan

Sommarmatsedel v 30, 26 juli-1 augusti

Matsedel

Dag

Lunch

Middag

Måndag

Fläskkarré, gräddsås, potatis och grönsaksblandning

Köttbullar, morotsstuvning, potatis och haricotes vertes

Tisdag

Äggakaka med tärnad morot

Grönsaksgratäng med nötpastrami, potatis och salladgrönsak

Onsdag

Potatis och purjolökssoppa med skinksmörgås och apelsin

Fläskköttgryta med pasta och wokmix

Torsdag

Ugnsomelett med champinjonstuvning, potatis och solskensblandning

Stekt korv med potatis, pepparrotssås och euromix

Fredag

Panerad fisk, potatis, remouladsås och tärnad morot/ärtor

Oxjärpe provencale, sås, potatis och slottsgrönsak

Lördag

Kycklingpastasallad med dressing, mjukt bröd och banan

Köttgryta med ris och ärtor, majs, paprika

Söndag

Jansons frestelse och kokta ärtor

Efterrätt: Bärblandning och vispad grädde

Broccoli och bacongratäng med potatis och morot

Sommarmatsedel v 31, 2-8 augusti

Matsedel

Dag

Lunch

Middag

Måndag

Flygande Jakob med ris och grillgrönsaker

Mandeltorsk, örtsås, potatis och haricotes

Tisdag

Spaghetti & köttfärssås med julienneblandning

Skinkfrestelse med majs/ananassallad

Onsdag

Champinjoncrepes med slottsgrönsak

Pannbiff, gräddsås, potatis och broccoli

Torsdag

Fisk Bordelaise, potatis, pepparrotssås och gröna ärtor

Köttgryta med potatis och euromix

Fredag

Korv stroganoff, ris och amerikansk grönsaksblandning

Frikadeller med gräddsås och potatis solskensblandning

Lördag

Pasta och kycklingsås med tricoloremix

Fiskbullar i dillsås, potatis och kokta ärtor/morötter

Söndag

Rostbiff och potatisgratäng med salladsgrönsaker

Efterrätt: Citronfromage med chokladflarn

Ost/skink & broccolipaj med örtcrème, klostergrönsaker

Sommarmatsedel v 32, 9-15 augusti

Matsedel

Dag

Lunch

Middag

Måndag

Kasslergryta, potatis och tricoloremix med vaxböna

Kyckingköttbullar med tomatsås och ugnsrostad potatis

Tisdag

Gräddstuvad pytt i panna med sautemix orentalisk

Korv ala Forsell, potatis och tärnad morot

Onsdag

Krämig laxlåda med skirat smör och gröna ärtor

Pastrami med stuvad potatis och sommarblandning

Torsdag

Skavgryta med ris och broccoli/gul morot

Köttfärslåda med crèmebonjour, sås, potatis och broccoli

Fredag

Blodpudding med stekt bacon och apelsin/vitkålssallad

Fiskgryta med potatis och aioli, broccoli

Lördag

Nötfärsbiff, potatis, gräddsås och slottsgrönsaker

Grön ärtsoppa med crèmefraiche, ostsmörgås och melon

Söndag

Kyckling i currysås, ris och rotfruktswok

Efterrätt: Hallonpannacotta med bärkompott

Broccoligratäng, skivat kött, potatis och salladsgrönsaker