Rieckmüllergårdens matsal

Välkommen till Rieckmüllergårdens matsal. Matsalen erbjuder lunch på vardagar och är öppen mellan kl. 11.45-12.45.

Efter en tids stängning öppnar vi igen den 23 augusti 2021.

Dagens lunch

Pris 65:-
I priset ingår dagens lunch, salladsbuffé, bröd, smör, dryck, kaffe och kaka.

Välkommen!

Matlåda till personer i ordinärt boende

Vännäs kommun erbjuder, efter biståndsbeslut, distribution av kyld mat till personer i ordinärt boende. Biståndshandläggaren tar även beslut om avslut.

Utifrån biståndshandläggarens beslut levereras en till två matlådor per dag måndag till fredag. Har du beviljats mat för helgen levereras det på fredag.

Måltiden tillagas på Liljaskolans kök i Vännäs. Det är en portionsförpackad måltid som är näringsberäknad. Matlådan är märkt med maträttens namn, förpackningsdag samt kontaktuppgifter till köket. Portionen innehåller en måltid och det som står med på matsedeln ingår i portionen, t ex rödbetor till Janssons frestelse eller lingonsylt till palten.

Maten levereras personligen av kökets chaufför eller en person från hemtjänsten.

Vill du avboka din matlåda?

Ska du resa bort eller av andra skäl behöver avboka din matleverans? Detta ansvarar du själv för att göra genom att ringa till Liljaskolans kök.

Vid sjukhusvistelse gäller din avbokning från första dagen du kontaktar köket. När du kommit hem igen bokar du på din matleverans hos köket och maten börjar då levereras igen nästkommande vardag.

Kontaktuppgifter

Har du frågor kring din matleverans, vill av/påboka din låda eller har andra funderingar? Kontakta liljaskolans kök

Köket Liljaskolan
Tel: 070- 235 50 29

Hemtjänsten
Tel: 0935-143 39

Matsedlar för hemtjänsten

Matsedeln rullar löpande på åtta veckor. Ändringar i matsedeln görs utifrån storhelger och årstider.

Sommarmatsedel v 26, 28 juni-4 juli

Matsedel

Dag

Lunch

Middag

Måndag

Pasta med ost och skinksås samt euromix

Pannkaka, sylt och grädde med tärnad morot

Tisdag

Trädgårdsmästargryta, potatis och haricotes vertes

Broccoli och bacongratäng med potatis och kokt majs

Onsdag

Champinjoncrepes med klostergrönsaker

Kycklingkorv med potatismos, wokgrönsaker

Torsdag

Texmex biff, stekt potatis, pepparsås och morotsmix

Potatis, fläsk, löksås och broccolibuketter

Fredag

Ugnspannkaka med tärnad morot

Laxfärsmedaljong, spenatstuvning, potatis och
sommarblandning

Lördag

Prinskorv med stuvade makaroner och bukettgrönsak

Köttbullar gräddsås, potatis och blomkål

Söndag

Fläskköttgryta, potatis och wokgrönsaker

 

Efterrätt: Fruktpaj med vaniljsås

Kalvsylta, potatis, rödbetssallad och brysselkål

Sommarmatsedel v 27, 5-11 juli

Matsedel

Dag

Lunch

Middag

Måndag

Fiskpudding med skirat smör och grön ärtpuré

Kåldolmar, skysås, potatis och grönsaksmix

Tisdag

Matjessill, ägg, filsås, potatis och klyftad tomat

Leverbiff, gräddsås, potatis och slottsgrönsaker

Onsdag

Krämig ost och broccolisoppa, mjukt bröd, korv

Skavgryta med fullkornsris och grönsaksblandning

Torsdag

Fiskgratäng, potatis och gröna ärtor

 Grillkorv med potatismos, gurkmajonäs och haricotes vertes

Fredag

Raggmunk och stekt fläsk med minimorötter

Pasta med hönssås och orientalisk sautemix

Lördag

Biffstroganoff med potatis samt broccoli/gul morot

Rullströmming, potatis och ärt-majs-paprikablandning

Söndag

Viltkyckling, potatis och rotfruktswok

Efterrätt: Morotskaka

Kotlettrad, gräddsås, potatis & blomkål

Sommarmatsedel v 28, 12-18 juli

Matsedel

Dag

Lunch

Middag

Måndag

Biff Lindström, pepparsås, potatis och kokta ärtor/majs

Rökt lax med stuvad potatis och ärtor

Tisdag

Omelett med skinkstuvning, potatis, bukettgrönsak

Gratinerad korv, potatis och grönsaksblandning

Onsdag

Högsbosoppa, äggsmörgås och banan

Köttfärspaj med tomatcrème och bukettgrönsaker

Torsdag

Kokt skivad skinka, mimosasallad, potatis och grönsaksblandning

Panerad fisk med potatismos, dressing samt ärtor

Fredag

Potatisbullar med fläsk och tärnad morotsmix

Laxbullar i hummersås, potatis och sommarblandning

Lördag

Kasslersallad med pasta, rhodeisland dressing, ostsmörgås och frukt

Thaigryta med kyckling, jasminris, solskensblandning

Söndag

Gravlaxgratäng, skirat smör, och gröna ärtor

Efterrätt: Fruktsallad med vispgrädde

Wallenbergare med gräddsås, potatis och amerikansk grönsaksblandning

Sommarmatsedel v 29, 19-25 juli

Matsedel

Dag

Lunch

Middag

Måndag

Plommonstek med rotfruktsgratäng och brysselkål

Gräddig korvgryta med ris och klostergrönsaker

Tisdag

Chili con carne med ris och rotfruktswok

Frikadeller med potatis, ägg/persiljesås och morotsmix

Onsdag

Fiskgratäng med pepparrot/gräslökssås, potatis och gröna ärtor

Varmkorv med potatismos/bröd gurkmajonäs och bukettgrönsaker

Torsdag

Pannkaka med grädde och rårivna morötter

Potatis och nötfärslåda med grönsaksblandning

Fredag

Sill, ägg, potatis och filsås med klyftad tomat

Gratinerad blomkål med skinka, potatis och euromix

Lördag

Prinskorv, potatis, rödbetssallad och broccolibuketter

Kycklingbiff med currysås, potatis och slottsgrönsaker

Söndag

Regnbågsfilé med potatis, kall sås och ärtor/morot

Efterrätt: Chokladmousse 

Broccolisoppa med skinkfräs och banan

Sommarmatsedel v 30, 26 juli-1 augusti

Matsedel

Dag

Lunch

Middag

Måndag

Fläskkarré, gräddsås, potatis och grönsaksblandning

Köttbullar, morotsstuvning, potatis och haricotes vertes

Tisdag

Äggakaka med tärnad morot

Grönsaksgratäng med nötpastrami, potatis och salladgrönsak

Onsdag

Potatis och purjolökssoppa med skinksmörgås och apelsin

Fläskköttgryta med pasta och wokmix

Torsdag

Ugnsomelett med champinjonstuvning, potatis och solskensblandning

Stekt korv med potatis, pepparrotssås och euromix

Fredag

Panerad fisk, potatis, remouladsås och tärnad morot/ärtor

Oxjärpe provencale, sås, potatis och slottsgrönsak

Lördag

Kycklingpastasallad med dressing, mjukt bröd och banan

Köttgryta med ris och ärtor, majs, paprika

Söndag

Jansons frestelse och kokta ärtor

Efterrätt: Bärblandning och vispad grädde

Broccoli och bacongratäng med potatis och morot

Sommarmatsedel v 31, 2-8 augusti

Matsedel

Dag

Lunch

Middag

Måndag

Flygande Jakob med ris och grillgrönsaker

Mandeltorsk, örtsås, potatis och haricotes

Tisdag

Spaghetti & köttfärssås med julienneblandning

Skinkfrestelse med majs/ananassallad

Onsdag

Champinjoncrepes med slottsgrönsak

Pannbiff, gräddsås, potatis och broccoli

Torsdag

Fisk Bordelaise, potatis, pepparrotssås och gröna ärtor

Köttgryta med potatis och euromix

Fredag

Korv stroganoff, ris och amerikansk grönsaksblandning

Frikadeller med gräddsås och potatis solskensblandning

Lördag

Pasta och kycklingsås med tricoloremix

Fiskbullar i dillsås, potatis och kokta ärtor/morötter

Söndag

Rostbiff och potatisgratäng med salladsgrönsaker

Efterrätt: Citronfromage med chokladflarn

Ost/skink & broccolipaj med örtcrème, klostergrönsaker

Sommarmatsedel v 32, 9-15 augusti

Matsedel

Dag

Lunch

Middag

Måndag

Kasslergryta, potatis och tricoloremix med vaxböna

Kyckingköttbullar med tomatsås och ugnsrostad potatis

Tisdag

Gräddstuvad pytt i panna med sautemix orentalisk

Korv ala Forsell, potatis och tärnad morot

Onsdag

Krämig laxlåda med skirat smör och gröna ärtor

Pastrami med stuvad potatis och sommarblandning

Torsdag

Skavgryta med ris och broccoli/gul morot

Köttfärslåda med crèmebonjour, sås, potatis och broccoli

Fredag

Blodpudding med stekt bacon och apelsin/vitkålssallad

Fiskgryta med potatis och aioli, broccoli

Lördag

Nötfärsbiff, potatis, gräddsås och slottsgrönsaker

Grön ärtsoppa med crèmefraiche, ostsmörgås och melon

Söndag

Kyckling i currysås, ris och rotfruktswok

Efterrätt: Hallonpannacotta med bärkompott

Broccoligratäng, skivat kött, potatis och salladsgrönsaker

Matsedel v 33, 16-22 augusti

Matsedel

Dag

Lunch

Middag

Måndag

Himmelska kotletter, potatis och slottsgrönsaker

Lammfärsmedaljong, rotsaksgratäng och örtsås

Tisdag

Korvstroganoff med ris och sommarblandning

Raggmunk med stekt fläsk och minimorötter

Onsdag

Jansons frestelse och gröna ärtor

Kycklingköttbullar, örtsås och potatismos

Torsdag

Krämig ost och broccolisoppa, mjukt bröd och korv

Kalops med potatis och haricotes vertes

Fredag

Kålpudding, gräddsås, potatis och sautémix orientalisk

Rullströmming, potatis och ärt-majs-paprikablandning

Lördag

Gulaschgryta med potatis och sommarblandning

Rostbiff, potatisgratäng och rödvinsky

Söndag

Torskrygg med skirat smör, kapris, potatis och klyftad rödbeta

 

Efterrätt: Risifrutti med bärsås

Viltkyckling, potatis och rotfruktswok

Matsedel v 34, 23-29 augusti

Matsedel

Dag

Lunch

Middag

Måndag

Stekt fläsk med löksås, potatis och minimorot

Köttfärsbiff med stuvade grönsaker och potatis

Tisdag

Kycklingkorv med potatismos, broccolibukett

Skivad skinka med mimosasallad, potatis och
klyftad tomat

 

Efterrätt: Kräm med grädde

Onsdag

Fiskgratäng med kokt potatis och gröna ärtor

Kroppkaksrulle med lingonsylt och smör och råriven morot

Torsdag

Ärtsoppa och pannkaka med sylt

Kycklinggryta med ris samt ärtor, majs och paprikablandning

Fredag

Kålpudding med potatis, sås och lingonsylt, vitkålssallad

Fiskbiffar med potatismos, sås och euromix

Lördag

Himmelska kotletter med potatis och klostergrönsaker

Ädelostpaj med dressing och amerikansk grönsaksblandning

Söndag

Wallenbergare med pepparsås, potatis och klyftad rödbeta

 

Efterrätt: Äppel tosca med vaniljsås

Falukorvslåda med potatis och majs

Matsedel v 35, 30 augusti-5 september

Matsedel

Dag

Lunch

Middag

Måndag

Biff stroganoff med potatis och bukettgrönsaker

Bondomelett och brysselkål

Tisdag

Pasta med ost och skinksås samt solskensblandning

Kycklingmedaljong med stekt potatis, currysås och wokgrönsaker

Onsdag

Jansons frestelse, inlagda rödbetor och rårivna morötter

Leverbiff med potatis, sås, och vitkålssallad med lingonsylt

Torsdag

Isterband med stuvad potatis, inlagda rödbetor och sommarblandning

Moussaka, blomkål och inlagd gurka

Fredag

Flygande Jakob med ris och broccolibukett

Ugnspannkaka med sylt och minimajs

Lördag

Plommonstek med rotfruktsgratäng, sås och tricoloremix med brytböna

Krämig ost och broccolisoppa, ägg, mjukt bröd och frukt

Söndag

Rödspätta med spenatsås, potatis och morotsmix

 

Efterrätt: Chokladmousse med mandarin och vispad grädde

Dillkött med potatis och klyftad rödbeta

Matsedel v 36, 6-12 september

Matsedel

Dag

Lunch

Middag

Måndag

Biff Lindström med sås, potatis och bukettgrönsaker

Gräddig korvgryta, potatis och broccoli med gul morot

Tisdag

Laxpudding med ärtpuré

Raggmunk med stekt fläsk, lingonsylt och tärnad morot

Onsdag

Köttsoppa med klimp, ostsmörgås och frukt

Lammfärsmedaljong med potatiskaka, sås och champinjoner med färsk persilja

Torsdag

Lasagne med råriven morot

Två sorters sill, ägg, filsås och potatis, tunnbrödmacka med ost och smör

Fredag

Korv stroganoff med ris och ärtor, majs, paprikablandning

Gräddstuvad pytt i panna med stekt ägg och inlagda rödbetor

Lördag

Panerad fisk med klyftpotatis, remouladsås och sommargrönsaker

Kycklingsås med pasta och solskensblandning

Söndag

Pepparrotskött med potatis och klostergrönsaker

 

Efterrätt: Pannacotta med bärkompott

Pannbiff med stekt lök, sås, potatis samt ärter och tärnade morötter

Matsedel v 37, 13-19 september

Matsedel

Dag

Lunch

Middag

Måndag

Kycklingfrestelse och wokgrönsaker

Fiskbullar i hummersås med potatis och sommarblandning

Tisdag

Chili con carne med ris och majs

Omelett med skinkstuvning, potatis och broccolibukett

Onsdag

Kalops med potatis, inlagd rödbeta och blomkål

Prinskorv med potatismos, räksallad och solskensblandning

Torsdag

Panerad fisk med varm sås, potatis och gröna ärtor

Köttfärslimpa med potatis, sås, lingonsylt och bukettgrönsaker

Fredag

Pastagratäng med korv och broccoli/gul morot

Kalvsylta med rödbetssallad och potatis

 

Efterrätt: Hallon och vaniljmousse

Lördag

Viltkyckling med risoni och orientalisk sautémix

Fisksoppa med mjuk ostsmörgås och frukt

Söndag

Fläskfilé med svampsås, potatis och tricolormix med
brytböna

 

Efterrätt: Tiramisu bakelse

Frikadeller med ägg och persiljesås, potatis och minimorot

Matsedel v 38, 20-26 september

Matsedel

Dag

Lunch

Middag

Måndag

Oxjärpe provencale med sås, potatis och sommarblandning

Fisk Bordelaise med potatis och grön sparris

Tisdag

Skavgryta med ris, gelé och rotfruktswok

Ost och skinkpaj med dressing och salladsgrönsaker med sojaböna

Onsdag

Stekt korv med stuvade makaroner och tärnad morot

Kycklingköttbullar med currysås, potatis och euromix

Torsdag

Laxfärsmedaljong med potatismos, varm sås och brysselkål

Potatisbullar med bacon, lingonsylt och råriven morot

Fredag

Krämig köttfärsgryta med pasta och majs

Duchessepotatis med skivat kött, sås och morotsmix

Lördag

Kalkonschnitzel med sås, stekt potatis och haricote vertes

Skinklåda och solskensblandning

Söndag

Regnbågsfilé med potatis, kall sås och rustika rotfrukter

 

Efterrätt: Kladdkaka med hallongrädde

Fläskkorv med rotmos, senapssås och brysselkål

Matsedel v 39, 27 september-3 oktober

Matsedel

Dag

Lunch

Middag

Måndag

Köttbullar med kokt potatis, gräddsås och amerikansk
grönsaksblandning

Rispytt med kyckling, varm sås och broccolibukett

Tisdag

Strömmingsflundra med potatismos och gröna ärtor

Champinjoncrepes med morotsmix

 

Efterrätt: Fruktsallad med vaniljsås

Onsdag

Kycklingsoppa med ostsmörgås och frukt

Grillkorv med stekt potatis, gurkmajonnäs och sommarblandning

Torsdag

Palt med lingonsylt, smör och rårivna morötter

Torskrygg med vitvinssås, potatis och grön sparris

Fredag

Spaghetti med köttfärssås och euromix

Broccoli och bacongratäng, potatis och minimorot

Lördag

Panerad fisk, potatis, hollandaisesås och slottsgrönsaker

Pastalåda med kyckling och rotfruktswok

Söndag

Rostbiff med potatisgratäng, sås och salladsgrönsaker med sojaböna

 

Efterrätt: Citronfromage med vaniljrån

Blomkålssoppa med skinkfräs, ostsmörgås och frukt

Matsedel v 40, 4-10 oktober

Matsedel

Dag

Lunch

Middag

Måndag

Stekt fläsk med löksås, potatis och minimorot

Köttfärsbiff med stuvade grönsaker och potatis

Tisdag

Kycklingkorv med potatismos, broccolibukett

Skivad skinka med mimosasallad, potatis och
klyftad tomat

 

Efterrätt: Kräm med grädde

Onsdag

Fiskgratäng med kokt potatis och gröna ärtor

Kroppkaksrulle med lingonsylt och smör och råriven morot

Torsdag

Ärtsoppa och pannkaka med sylt

Kycklinggryta med ris samt ärtor, majs och paprikablandning

Fredag

Kålpudding med potatis, sås och lingonsylt, vitkålssallad

Fiskbiffar med potatismos, sås och euromix

Lördag

Himmelska kotletter med potatis och klostergrönsaker

Ädelostpaj med dressing och amerikansk grönsaksblandning

Söndag

Wallenbergare med pepparsås, potatis och klyftad rödbeta

 

Efterrätt: Äppel tosca med vaniljsås

Falukorvslåda med potatis och majs

Matsedel v 41, 11-17 oktober

Matsedel

Dag

Lunch

Middag

Måndag

Biff stroganoff med potatis och bukettgrönsaker

Bondomelett och brysselkål

Tisdag

Pasta med ost och skinksås samt solskensblandning

Kycklingmedaljong med stekt potatis, currysås och wokgrönsaker

Onsdag

Jansons frestelse, inlagda rödbetor och rårivna morötter

Leverbiff med potatis, sås, och vitkålssallad med lingonsylt

Torsdag

Isterband med stuvad potatis, inlagda rödbetor och
sommarblandning

Moussaka, blomkål och inlagd gurka

Fredag

Flygande Jakob med ris och broccolibukett

Ugnspannkaka med sylt och minimajs

Lördag

Plommonstek med rotfruktsgratäng, sås och tricoloremix med brytböna

Krämig ost och broccolisoppa, ägg, mjukt bröd och frukt

Söndag

Rödspätta med spenatsås, potatis och morotsmix

 

Efterrätt: Chokladmousse med mandarin och vispad grädde

Dillkött med potatis och klyftad rödbeta

Matsedel v 42, 18-24 oktober

Matsedel

Dag

Lunch

Middag

Måndag

Biff Lindström med sås, potatis och bukettgrönsaker

Gräddig korvgryta, potatis och broccoli med gul morot

Tisdag

Laxpudding med ärtpuré

Raggmunk med stekt fläsk, lingonsylt och tärnad morot

Onsdag

Köttsoppa med klimp, ostsmörgås och frukt

Lammfärsmedaljong med potatiskaka, sås och champinjoner med färsk persilja

Torsdag

Lasagne med råriven morot

Två sorters sill, ägg, filsås och potatis, tunnbrödmacka med ost och smör

Fredag

Korv stroganoff med ris och ärtor, majs, paprikablandning

Gräddstuvad pytt i panna med stekt ägg och inlagda rödbetor

Lördag

Panerad fisk med klyftpotatis, remouladsås och sommargrönsaker

Kycklingsås med pasta och solskensblandning

Söndag

Pepparrotskött med potatis och klostergrönsaker

 

Efterrätt: Pannacotta med bärkompott

Pannbiff med stekt lök, sås, potatis samt ärter och tärnade morötter

Matsedel v 43, 25-31 oktober

Matsedel

Dag

Lunch

Middag

Måndag

Kycklingfrestelse och wokgrönsaker

Fiskbullar i hummersås med potatis och sommarblandning

Tisdag

Chili con carne med ris och majs

Omelett med skinkstuvning, potatis och broccolibukett

Onsdag

Kalops med potatis, inlagd rödbeta och blomkål

Prinskorv med potatismos, räksallad och solskensblandning

Torsdag

Panerad fisk med varm sås, potatis och gröna ärtor

Köttfärslimpa med potatis, sås, lingonsylt och bukettgrönsaker

Fredag

Pastagratäng med korv och broccoli/ gul morot

Kalvsylta med rödbetssallad och potatis

 

Efterrätt: Hallon och vaniljmousse

Lördag

Viltkyckling med risoni och orientalisk sautémix

Fisksoppa med mjuk ostsmörgås och frukt

Söndag

Fläskfilé med svampsås, potatis och tricolormix med
brytböna

 

Efterrätt: Tiramisu bakelse

Frikadeller med ägg och persiljesås, potatis och minimorot

Matsedel v 44, 1-7 november

Matsedel

Dag

Lunch

Middag

Måndag

Oxjärpe provencale med sås, potatis och sommarblandning

Fisk Bordelaise med potatis och grön sparris

Tisdag

Skavgryta med ris, gelé och rotfruktswok

Ost och skinkpaj med dressing och salladsgrönsaker med sojaböna

Onsdag

Stekt korv med stuvade makaroner och tärnad morot

Kycklingköttbullar med currysås, potatis och euromix

Torsdag

Laxfärsmedaljong med potatismos, varm sås och brysselkål

Potatisbullar med bacon, lingonsylt och råriven morot

Fredag

Duchessepotatis med skivat kött, sås och morotsmix

Krämig köttfärsgryta med pasta och majs

Lördag

Kalkonschnitzel med sås, stekt potatis och haricote vertes

 

Efterrätt: Risifrutti med bärsås

Skinklåda och solskensblandning

Söndag

Regnbågsfilé med potatis, kall sås och rustika rotfrukter

 

Efterrätt: Kladdkaka med hallongrädde

Fläskkorv med rotmos, senapssås och brysselkål