Rieckmüllergårdens matsal

Välkommen till Rieckmüllergårdens matsal. Matsalen erbjuder lunch på vardagar och är öppen mellan kl. 11.45-12.45.

Dagens lunch

Pris 65:-
I priset ingår dagens lunch, salladsbuffé, bröd, smör, dryck, kaffe och kaka. Klicka på filkarna nedan för att se matsedeln vecka för vecka.

Välkommen!

Vecka 2, 8, 14, 20

Matsedel

Dag

Lunch

Måndag

Korvstroganoff med ris och sommarblandning

Tisdag

Janssons frestelse med gröna ärtor ​
Serveras med inlagda rödbetor

Onsdag

Krämig ost och broccolisoppa, mjukt bröd och korv

Efterrätt: Pannkaka

Torsdag

Kålpudding, gräddsås, potatis och orientalisk sautemix​
Serveras med lingonsylt

Fredag

Stekt fläsk, löksås, potatis och minimorötter

Vecka 3, 9, 15, 21

Matsedel

Dag

Lunch

Måndag

Leverbiff, gräddsås, potatis och slottsgrönsaker​

Tisdag

Panerad fisk med potatismos, remouladsås och morotsmix ​

Onsdag

Köttfärslåda med crème bonjour, sås, potatis och broccoli

Torsdag

Pasta med kycklingsås och grönsaksblandning ​

Fredag

Himmelska kotletter, potatis och slottsgrönsaker​

Vecka 4, 10, 16, 22

Matsedel

Dag

Lunch

Måndag

Spaghetti och köttfärssås med julienneblandning ​

Tisdag

Kycklinggratäng med ris och euromix​

Onsdag

Palt och rårivna morötter ​

Torsdag

Pannbiff, potatis, stekt lök, gräddsås och slottsgrönsaker ​

Fredag

Regnbågsfilé, potatis, kall sås och ärtor/morot ​

Vecka 5, 11, 17, 23

Matsedel

Dag

Lunch

Måndag

Stekt korv, potatismos, grillgurka och grönsaksblandning ​

Tisdag

Ost och skinksås med pasta och haricotes vertes ​

Onsdag

Fiskgratäng med potatis och gröna ärtor ​

Torsdag

Ärtsoppa och pannkaka ​

Fredag

Chili con carne med ris och rotfruktswok ​

Vecka 6, 12, 18, 24

Matsedel

Dag

Lunch

Måndag

Prinskorv, stekt potatis, gurkmajonäs och wokgrönsaker ​

Tisdag

Potatisbullar med fläsk och rårivna morötter ​

Onsdag

Laxfärsmedaljong, spenatstuvning, potatis och morotsmix​

Torsdag

Köttsoppa med klimp, ostsmörgås och frukt ​

Fredag

Isterband med stuvad potatis och sommarblandning ​

Vecka 7, 13, 19

Matsedel

Dag

Lunch

Måndag

Biffstroganoff med ris och ärtor, majs, paprikablandning ​

Tisdag

Fiskgratäng, potatis och gröna ärtor ​

Onsdag

Köttbullar med potatismos, gräddsås och bukettgrönsaker ​

Torsdag

Kycklinggryta med ris och broccoli/gul morot ​

Fredag

Lammfärsmedaljong, potatisgratäng, timjansky och haricotes vertes ​

Matlåda till personer i ordinärt boende

Vännäs kommun erbjuder, efter biståndsbeslut, distribution av kyld mat till personer i ordinärt boende. Biståndshandläggaren tar även beslut om avslut.

Utifrån biståndshandläggarens beslut levereras en till två matlådor per dag måndag till fredag. Har du beviljats mat för helgen levereras det på fredag.

Måltiden tillagas på Liljaskolans kök i Vännäs. Det är en portionsförpackad måltid som är näringsberäknad. Matlådan är märkt med maträttens namn, förpackningsdag samt kontaktuppgifter till köket. Portionen innehåller en måltid och det som står med på matsedeln ingår i portionen, t ex rödbetor till Janssons frestelse eller lingonsylt till palten.

Maten levereras personligen av kökets chaufför eller en person från hemtjänsten.

Vill du avboka din matlåda?

Ska du resa bort eller av andra skäl behöver avboka din matleverans? Detta ansvarar du själv för att göra genom att ringa till Liljaskolans kök.

Vid sjukhusvistelse gäller din avbokning från första dagen du kontaktar köket. När du kommit hem igen bokar du på din matleverans hos köket och maten börjar då levereras igen nästkommande vardag.

Kontaktuppgifter

Har du frågor kring din matleverans, vill av/påboka din låda eller har andra funderingar? Kontakta Liljaskolans kök.

Köket Liljaskolan
Tel: 070- 235 50 29

Hemtjänsten
Tel: 0935-143 39

Matsedlar för hemtjänsten

Matsedeln rullar löpande på sex veckor. Ändringar i matsedeln görs utifrån storhelger och årstider.

Vecka 2, 8, 14, 20

Matsedel

Dag

Lunch

Middag

Måndag

Pannbiff med stekt lök, sås, potatis och bukettgrönsaker​

Gräddstuvad pytt i panna med stekt ägg och rödbetor ​

Tisdag

Fläskpannkaka med lingonsylt och tärnad morot​

Chilikyckling, gräddsås, potatis och wokgrönsaker​

Onsdag

Korvstroganoff med ris och majs/ärta/paprikablandning​

Broccoli och bacongratäng med potatis och sojabönor​

Torsdag

Lasagne och sautemix​

Panerad fisk med potatis, remoulad och broccoli​

Fredag

Kycklingsås, pasta och rotfruktswok​

Köttfärslimpa, brunsås, potatis, lingonsylt och haricotes vertes​

Lördag

Pepparrotskött, potatis och euromix​

Falukorv med stuvade morötter och potatis ​

Söndag

Laxfärsmedaljong, sås, potatis och gröna ärtor ​

Efterrätt: Pannacotta 

Kassler med ädelostsås, ris och grönsaksblandning​

Vecka 3, 9, 15, 21

Matsedel

Dag

Lunch

Middag

Måndag

Korv Forsell med potatis och euromix

Pastagratäng med skinka och solskensblandning​

Tisdag

Chili con carne med ris och gul morot/broccoli​

Torskrygg med vitvinssås, potatis och grön sparris​

Onsdag

Raggmunk med stekt fläsk, lingonsylt och riven morot​

Portergryta med potatis och slottsgrönsak​

Torsdag

Panerad fisk, kall sås, potatis och gröna ärtor​

Ost och broccolipaj med örtcreme och amerikansk grönsaksblandning​

Fredag

Köttsoppa med klimp, ostsmörgås och frukt​

Kycklinggratäng med ris och rotfruktswok​

Lördag

Fläskfilé, svampsås, stekt potatis och haricotes vertes​

Prinskorv, potatismos, räksallad och sommarblandning​

Söndag

Wallenbergare med pepparsås, potatis och klyftad rödbeta​

Efterrätt: Jordgubbskräm med grädde

Äggakaka med sylt och minimorot​

Vecka 4, 10, 16, 22

Matsedel

Dag

Lunch

Middag

Måndag

Kycklingbiff, currysås, potatis och wokgrönsak​

Fiskbullar i hummersås med potatis och gröna ärtor​

Tisdag

Spaghetti och köttfärssås med julienneblandning​

Potatisbullar med stekt fläsk, lingonsylt och råkost​

Onsdag

Palt med lingonsylt och råriven morot​

Blomkålssoppa med skinkfräs, ostsmörgås och frukt​

Torsdag

Grillkorv med potatismos, gurkmajonäs och sommarblandning​

Bondomelett med tricoloremix​

Fredag

Kalops med potatis, rödbeta och broccoli​

Skinka, mimosasallad, potatis och majs​

Lördag

Janssons frestelse med gröna ärtor och inlagd rödbeta ​

Biff Lindström, pepparsås, potatis och haricotes vertes​

Söndag

Kalkonschnitzel med rödvinssås, stekt potatis och euromix​

Efterrätt: Ananaspaj med vaniljsås

Frikadeller med ägg/persiljesås, potatis och morotsmix​

Vecka 5, 11, 17, 23

Matsedel

Dag

Lunch

Middag

Måndag

Trädgårdsmästargryta med potatis och blomkål​

Oxbringa med rotmos och brysselkål​

Tisdag

Isterband med stuvad potatis och sommarblandning​

Ugnspannkaka med hallonsylt och råriven morot​

Onsdag

Viltkyckling med ris och slottsgrönsaker​

Lammfärsmedaljong med skysås, potatis och grillgrönsak​

Torsdag

Pasta med ost och skinksås samt rotfruktswok​

Fisk Bordelaise med kokt potatis och ärtor/majs/morot​

Fredag

Stekt fläsk, löksås, potatis och broccoli​

Champinjoncrepes med salladsgrönsak​

Lördag

Regnbågsfilé med rom sås, potatis och grön sparris​

Kycklingköttbullar, gräddsås, potatis och amerikansk blandning​

Söndag

Rostbiff och potatisgratäng med sautemix​

Efterrätt: Tiramisu 

Ost och broccolisoppa, mjukt bröd, ägghalva och frukt​

Vecka 6, 12, 18, 24

Matsedel

Dag

Lunch

Middag

Måndag

Laxpudding med ärtpuré och salladsgrönsak​

Leverbiff med potatismos, lingonsylt och morotsmix

Tisdag

Biff stroganoff med ris och ärtor/majs/paprika​

Kroppkakor med lingonsylt och råriven morot​

Onsdag

Stekt korv med stuvade makaroner och majs​

Skinklåda med euromix​

Torsdag

Ärtsoppa med pannkaka och sylt​

Kalvsylta med rödbetssallad, potatis och klyftad tomat​

Fredag

Köttbullar, gräddsås, potatis och bukettgrönsak​

Fläskköttgryta med ris och solskensblandning​

Lördag

Flygande Jakob med ris och grillgrönsaker ​

Panerad fisk, remoulad, potatis och gröna ärtor​

Söndag

Himmelska kotletter, potatis och klostergrönsaker​

Efterrätt: Hallonmousse med havreflarn ​

Ädelostpaj med dressing och amerikansk blandning​

Vecka 7, 13, 19

Matsedel

Dag

Lunch

Middag

Måndag

Ostgratinerad falukorv, senapssås, potatis och blomkål​

Potatis och purjolökssoppa, skinksmörgås och frukt

Tisdag

Kålpudding med gräddsås, potatis och sommargrönsaker​

Omelett med skinkstuvning, potatis och grillgrönsaker​

Onsdag

Kycklingsoppa med ostsmörgås och frukt​

Skivat kött, stekt potatis, rödvinssås och slottsgrönsaker​

Torsdag

Fisk i ugn med räkor, potatis och gröna ärtor​

Köttkorv med rotmos och broccoli​

Fredag

Skavgryta med ris och rårivna morötter ​

Oxjärpe provencale med stuvade grönsaker och potatis​

Lördag

Plommonstek med rotfruktsgratäng och slottsgrönsaker​

Pasta med hönssås och juliennegrönsaker​

Söndag

Rödspätta med spenatsås, potatis och salladsgrönsak​

Efterrätt: Äppeltosca med vaniljsås 

Dillkött, potatis och minimorot​