Just nu har vi inga pågående driftstörningar
Just nu har vi inga pågående driftstörningar

Borgerlig vigsel

För den som vill gifta sig utan religiösa inslag finns möjlighet till borgerlig vigsel i kommunen. En borgerlig vigsel kan ske på såväl dagtid som kvälls- och helgtid, både i kommunhuset eller på annan plats som paret önskar.

Vigsel

Anna Frej viger Henrik Steinsøe Nielsen och Jane Dorscheus Jørgensen.

Kommunen har flera vigselförrättare som delar på uppdraget och de gör detta utöver sina ordinarie arbeten.

En borgerlig vigsel, kan precis som en religiös vigsel, se ut på olika sätt, allt ifrån ett snabbt besök på kommunhuset under lunchrasten till en stor fest med musik, tal, släkt och vänner.

Den som är intresserad av borgerlig vigsel rekommenderas att höra av sig i god tid, minst två veckor innan och gärna tidigare om vigseln ska ske under storhelger eller semesterperioder för att boka in tid och vigselförrättare. Kommunen hjälper till att boka in förrättare.

Sker vigsel på kommunhuset under kontorstider kan kommunen ordna vittnen om paret önskar det, övrig tid måste paret själva ordna vittnen (två personer över 18 år).

Paret behöver inte bo i kommunen för att vända sig till oss. Vi rekommenderar att paret vänder sig till den kommun där de vill att vigseln ska genomföras. (Vill ni till exempel gifta er i en fjällstuga kontaktar ni den kommunen där stugan ligger, även om ni normalt bor i Vännäs kommun).

Frågor och tidsbokning

Telefon: 0935-141 10
vannas.kommun@vannas.se

Att tänka på

  • Ansök i god tid om hindersprövning hos Skatteverket, 0771‑567 567. Intyg om hindersprövning gäller i fyra månader. Skulle intygat ha gått ut går det att ansöka om nytt.
  • Boka vigseln i god tid och skicka intygen från Skatteverket (både hindersprövning och intyg om vigsel) till Vännäs kommun, Kommunledningskontoret, 911 81 Vännäs, senast två veckor före akten. Intygen kan också lämnas i Medborgarhusets reception, Ö Järnvägsgatan 1, Vännäs.

För utländska par, eller om en av er inte är skriven i Sverige, måste svensk hindersprövning göras. Hos Skatteverket finns all information om detta.

Förrättare inom Vännäs kommun from 2023

Emma Karlsson, Emma Lindqvist, Karolina Johansson, Ulrika Svedmark, Per Forsman, Sandra Bingebo, Örjan Strandberg, Therese Björklund, Victoria Kreuger och Anna Frej.