Psykisk ohälsa

Personer med psykisk ohälsa kan få olika typer av stöd via socialtjänsten.

Stödteamet

Stödteamet i Vännäs Kommun består av sju medarbetare, som arbetar vardag och helg. Målgruppen som Stödteamet riktar sig till är personer från 18 år och upp till ca 65 år, med missbruksproblematik, psykisk ohälsa och social problematik.

Ansökan och kontakt

Insatser
Exempel på insatser vi gör tillsammans med den enskilde personen är praktiskt stöd såsom planering och struktur kring personens vardagliga rutiner, vara en hjälp till att komma igång, stöd vid handling, matlagning och att utföra hushållssysslor, men även socialt stöd för att motverka social isolering, följas på promenad och stöd vid kontakter med myndigheter. Ett ledord för Stödteamet är att vi gör insatsen tillsammans med personen och inte åt.

Ansökan
Insatsen Stödteamet är avgiftsfri och ett bistånd som den enskilde ansöker om hos handläggare inom Socialtjänsten. Stödteamet arbetar på uppdrag från Socialtjänsten med behovs- och individanpassade insatser. För att få stöd av Stödteamet behöver den enskilde själv vara delaktig i stödet.

För att ansöka om insatsen Stödteamet, ring receptionen på Vård- och Omsorgsförvaltningen för att bli kopplad till handläggare, tel. nr. 0935-143 11.

Öppettider vardagar kl. 10.00-12.00, 13.00-15.00.

Gruppledare för Stödteamet
Carolina Nyberg
Tel: 070-380 91 43

Knytpunkten

En plats att mötas, för dig med någon form av psykisk ohälsa, som vill komma ut och träffa människor. Här finns de fika, spel, du kan ta med eget handarbete. Kom bara och prata och umgås. Alla, från ungdomar, unga vuxna till pensionärer är välkomna.

Om du har förslag på aktiviteter som du tycker om tar vi gärna emot dessa. Du kanske till exempel tycker om att baka, pyssla eller något annat. Då är detta något vi kan göra tillsammans.

Hitta hit

Vi finns på Södra Drottninggatan 2 i Vännäs. Följ skyltarna till Knytpunkten när du kommer in genom entrédörren.

Knytpunktens öppettider
Tisdag kl. 13.00–15.30
Torsdag kl. 17.00 – 19.30

OBS! just nu håller Knytpunkten stängt tillsvidare på grund av covid-19

Kontakt/ansvarig är Stödteamet. Se kontaktuppgifter ovan under Stödteamet.