Vännäsgalan 21 februari 2020

Lyssna

Vännäsgalan är en gala och mötesplats som vill inspirera, samt hylla och uppmärksamma företag, entreprenörer och ambassadörer i Vännäs. Vi hoppas att du som deltar under galan ska känna att du får ta del av värdefull kunskap och blir inspirerad till att utveckla ditt eget arbete.

Galans upplägg
Vännäsgalan består av två akter; en eftermiddag med kostnadsfria föreläsningar och en galamiddag med prisutdelning. Du kan välja att besöka en eller båda akterna.

Välkommen att anmäla dig till någon, eller båda av Vännäsgalans två akter

Vännäsgalan 2020 äger rum fredagen den 21 februari. Anmälan för akt 1 och bokningen för akt 2 är nu öppna! anmälningslänkar hittar du längre ner på denna sida.

Akt 1, Föreläsningar och nätverkande på Medborgarhuset

Årets tema: Årets tema är Lokal utveckling och vi lyfter företag i norr som hittar nya vägar till expansion, till exempel genom digitalisering!
Plats: Biosalongen i Medborgarhuset. Östra järnvägsgatan 1 i Vännäs

Dagens moderatorer

Christin Westman, Näringslivsutvecklare på Vännäs kommun
Erik Åström, Klubbdirektör för Vännäs Hockey Club

Program

12.30-12.55 Mingel i festsalen på Medborgarhuset.

13.00-13.10 Arrangörerna hälsar välkommen (Johan Söderling, kommunstyrelsens ordförande och Jonas Nordin, Företagarna.

13.10-13.20 Moderatorerna presenterar Vännäsgalans sponsorer.

13.20-13.55
Digitalisering och innovation skapar utveckling – Hur driver Lundqvist Trävaru AB sitt företag mot att bli byggbranschens Google?

 

Samuel Holmström, VD på Lundqvist Trävaru, Piteå, berättar om hur företaget, med hjälp av inspiration från Google och logik från spelvärlden, ha omvandlats från en traditionell trävaruindustri till ett av Sveriges modernaste företag!

Genom digital teknik och sin 3D-kalkylator, har de gjort det enkelt för kunden att köpa dina trävaror direkt på nätet. Detta är nästa generations kundupplevelse för dem som vill realisera sina byggidéer.

Lundqvist Trävaru har bland annat utsetts till Gasellföretag fem år i rad och 2018 tog de emot Smart industri-priset av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA).

14.10-14.25
Etableringar och tillväxt i Vännäs

Umea_rygg_ledklinik_ram.jpg 

Vännäs har en växande tjänstebransch. Från och med i november 2019 finns även Umeå & Vännäs Rygg & och Ledklinik, som expanderat från Umeå till att även ha verksamhet i Vännäs. Vilka styrkor har Vännäs och vilket strategiskt val ligger bakom att etablera sig här?

Samtal med: Robin Elfving och Christoffer Forsberg, Vännäs Umeå Rygg & Ledklinik

 

Forsknäckarna etablerade under 2019  ett samarbete med Glassbonden i Selet. Kombinationen kor, fors och glass visade sig vara en lyckad kombination. Vad händer härnäst och vilken potential har besöksnäringen i Vännäs?

Samtal med: Robert Holmlund, Forsknäckarna och Helena Ågren, Glassbonden

14.25-14.55
Paus med mingel och fika i festsalen

 

I Mingelpausen serveras lokalt mathantverk från Café ALICE by Spölands Tårtor & Bakverk. Pausen är ett gyllene tillfälle för att mingla med galans sponsorer och träffa andra gäster och deltagare. Besök Liljaskolans unga entreprenörer och deras UF-företag.

15.00-15.20
Entreprenörskap och expansion

 

I en bransch som svajar rejält av kundernas ändrade köpmönster och e-handelns frammarsch satsar Emma Elfving, Brandts Blommor och begravningsbyrå på ytterligare en butik, i Vindeln.

Samtal med: Emma Elfving, Brandts Blommor & Begravningsbyrå

 

Tänk dig ett snowboardåk där is och snö i bindningarna knappast är ett problem längre! I samarbete med Liljaskolan presenterar vi UF företaget (ung företagsamhet) Ice Breaker UF som utvecklat ett verktyg som främst ska underlätta för snowboardåkare, men som också kan vara användbart inom fler alipna sporter. Spännande och innovativt!

Samtal med: Ice Breaker UF

15.20-15.30 Vi avrundar och sammanfattar dagens lärdomar. Tack och på återseende på Hotel Vännäs kl. 18.30.

Anmäl dig till akt 1 här!

Anmälningsformulär (länken öppnas i en ny flik)

Kontakt för akt 1

För frågor om dagsprogrammet
E-post: vannasgalan[at]vannas.se
Eller skicka oss ett meddelande på Facebook

 

 

Välkommen till Akt 2, Galamiddag och prisutdelning på Hotel Vännäs!

Här nedan kan du klicka dig vidare till biljettbokningen för Akt 2. Detta är Vännäsgalans trerätters middag med utdelning av årets företagarpriser.

Tid: Vi startar kl. 18.30 med mingel och bubbel.
Kvällens konferencier: Sverker Olofsson

Boka din biljett för akt 2 här!

Anmälningsformulär (endast ett fåtal platser kvar)

Biljettpris: 590 kr inkl. moms
Boka din biljett senast den 14 februari kl. 22.00

Varmt välkommen!

Kontaktperson: Christin Westman